Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση:"Το καπλάνι της βιτρίνας" της Άλκη Ζέη


Τίτλος: Το καπλάνι της βιτρίνας

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη

Είδος Βιβλίου :Μυθιστόρημα

Εικονογράφος: Μαρία Βαξεβάνογλου

Εκδότης: Κέδρος

Τόπος : Λαμαγάρι και Αθήνα

Χρόνος: 1936

Αφηγητής: η Μέλια

Ήρωες: Η Μυρτώ, η Μέλια, ο Νίκος(ο θείος τους), ο μπαμπά, η μαμά, η θεία Δέσποινα, ο παππούς και οι φίλοι τους ο Οδυσσέας και η Άρτεμη.
Σπουδαία γεγονότα : Η Χούντα

Το βιβλίο μου άρεσε γιατί: μιλάει για τα ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια και γιατί μας αφηγείται τις δύσκολες στιγμές της περιόδου της Χούντας.

Περίληψη βιβλίου:
Το 1936 δύο μικρά κορίτσια η Μέλια και η Μυρτώ ζουν ξέγνοιαστες στο Λαμαγάρι(νησί του Αιγαίου) τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τον παππού τους που τις διηγείται μύθους για τους Αρχαίους Έλληνες, με τη θεία Δέσποινα που συνεχώς δέχεται επισκέπτες στη σάλα όπου βρίσκεται το καπλάνι και τότε τα κορίτσια βρίσκουν ευκαιρία να το δουν για το οποίο ο θείος τους ο Νίκος τους διηγείται ιστορίες που σε λίγο καιρό θα μπλεχτούν με την πραγματικότητα. Τότε τα κορίτσια μαζί με όλη τους την οικογένεια πάνε στην Αθήνα για το σχολείο εκεί υπάρχει ένας παράξενος διευθυντής που θα βάζει τη Μυρτώ σε δύσκολες δοκιμασίες. Εκείνη την περίοδο ο Νίκος κρύβεται και μόνο τη Μέλια εμπιστεύεται. Κάποια στιγμή το καπλάνι θα είναι επικίνδυνο για την οικογένεια άραγε γιατί; Τι θα κάνει η Μυρτώ με τις δύσκολες δοκιμασίες που τις αναθέτουν; Γιατί ο Νίκος κρύβεται; Άραγε θα ξαναενωθεί η οικογένεια;
εργασία της   Όλγας Τσ.
Ε3 Πλαγιαρίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν γραφεις ολη την περιλυψη ???!!!!!???